Обстріл Миколаєва 19 липня. Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

"Має бути справедлива відповідь на російський терор": Зеленський показав злочини окупантів за тиждень (відео)

Далекобійність наданої Україні зброї має стати відповіддю на російський терор. Адже рашисти щодня випускають по Україні понад сотню керованих авіабомб.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, залишивши відповідний допис у своєму Telegram-каналі.

"Лише за одну цю ніч російська армія застосувала проти України майже 40 "шахедів". І важливо, що більшість із них збили наші захисники неба", — зазначив він.

За його словами, коли щодобово російська авіація запускає понад сотню керованих бомб проти наших міст і сіл, проти наших фронтових позицій — нам потрібен надійний захист і від них.

"Це реально, якщо знищувати носії бомб — російську військову авіацію там, де вона є. Достатня наша далекобійність має бути справедливою відповіддю на російський терор. І кожен, хто нас у цьому підтримує, — підтримує захист від терору", — наголосив Володимир Зеленський.

Як відомо, на тлі наступу Росії на півночі Харківської області низка партнерів дозволили Україні застосовувати надану ними зброю для ударів по території Росії. Проте союзники встановили обмеження.

Зокрема, США наголосили, що Україна може використовувати отримати американську зброю для ударів по прикордонних районах Росії, щоб убезпечити себе від нових атак. Німеччина встановила подібну умову. Берлін дозволив використовувати зброю для ударів по території у межах 40 кілометрів від кордону.

Нагадаємо, що в суботу, 20 липня, в лікарні помер один із постраждалих після удару російських окупантів по Миколаєву. Таким чином унаслідок ворожої атаки на той момент було вже четверо загиблих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2024 11:56