Фото: Офіс президента

"Мене це не дуже непокоїть": Зеленський відповів на заяви Путіна щодо легітимності

Президент Володимир Зеленський відповів на висловлювання російського диктатора Володимира Путіна щодо його нелегітимності.

В інтерв'ю центральноазійським ЗМІ український лідер заявив, що заявив голови Кремля про його легітимність є "нудними та нецікавими".

"Українці знають свою Конституцію, знають закон. Розуміємо, що ці висловлювання нелегітимного президента Російської Федерації з приводу легітимності президента України, чесно кажучи, нудні, нецікаві. Усі адекватні люди, які вміють читати закон, а я вважаю, що якщо ти вмієш читати, то прочитай і знайди висновок. І все. Тому мене це взагалі не сильно турбує", — наголосив Зеленський.

Заяви Путін щодо легітимності Зеленського

24 травня під час спільної прес-конференції у Білорусі російський диктатор Володимир Путін та самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявили, що повноваження президента України Володимира Зеленського "закінчилися".

"З ким вести переговори — це питання не пусте, я з вами згоден. Звичайно, ми усвідомлюємо те, що легітимність чинного глави держави (України, — ред.) закінчилася...Ми маємо бути повністю впевнені в тому, що ми маємо справу з легітимною владою", — заявив він і додав, що "це питання до української політичної та правової системи", — заявив Путін.

Крім того, Лукашенко, відповідаючи на запитання про легітимність Володимира Зеленського додав, що: "Юридичної чистоти тут немає і бути не може".

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявляв, що російський диктатор Путін боїться позитивних для України результатів Саміту миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.05.2024 15:53