Фото з Книги рекордів Гіннесса

Мешканець Румунії потрапив до Книги рекордів Гіннесса завдяки найбільшій колекції мобільних телефонів

Мешканець Румунії на ім’я Андрій Білбі Арджентіс зібрав найбільшу у світі колекцію мобільних телефонів. Усього в переліку нараховується 3456 гаджетів – саме ця кількість і зробила його новим рекордсменом Книги Гіннесса.

Як йдеться у самій Книзі, попередній рекорд складав 2779 телефонів. 

Сам Арджентіс наголошує, що має значно більше телефонів, ніж заявлено у рекорді, однак частина з них — дублікати, тому вони не враховуються під час реєстрації рекорду. Збирати свою колекцію чоловік почав лише кілька років тому — у 2018 році.

Під свою колекцію рекордсмен навіть виділив окрему кімнату — дві стіни навпроти один одного повністю заставлені мобільними телефонами. На опублікованому фото видно кілька пристроїв Motorola Razr V3 різних кольорів, кілька телефонів Pixel та декілька старих моделей iPhone.

найбільша у світі колекція мобільних телефонів

Найбільша у світі колекція мобільних телефонів

Попередній рекорд

Раніше найбільша у світі колекція мобільних гаджетів належала Екрему Карагудеколу із Туреччини. Він зібрав 2779 телефонів 150 різних моделей. Чоловік працює техніком з ремонту мобільних телефонів, а свою колекцію почав збирати у 2010 році і має намір перетворити її на музей.

Нагадаємо, раніше до Книги рекордів Гіннеса внесли двох малюків із Канади як найбільш передчасно народжених близнюків у світі — вони з'явилися на світ на 22 тижні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.11.2023 04:36