Фото: facebook/Брагінський Віктор

Метро на Виноградар у Києві: стало відомо, коли планують поновити будівництво

Київський метрополітен змінить підрядника для будівництва метро на Виноградар. Підрядник, із яким розірвали договір через зрив термінів будівництва, вже не зможе брати участь у конкурсі. 

Про це в інтерв'ю Lb.ua розповів керівник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський.

За словами посадовця, для метро на Виноградар оберуть нового підрядника, з яким планують розпочати будівництво метро на Виноградар вже цьогоріч. Роботи хочуть закінчити через "півтора-два роки".

"Будівництво метрополітену — це дуже дорога історія. Тому ми повинні розуміти, що в нас є проблема з будівництвом метро на Виноградар. Але метро там буде побудовано, сто відсотків. Тому що неможливо залишити цей об'єкт у такому стані", сказав Брагінський.

Також він зазначив, що, згідно з рішенням суду, попередній підрядник Київметробудом зобов'язаний повернути 218 мільйонів гривень. З ним договір на продовження Сирецько-Печерської лінії у бік житлового масиву Виноградар було розірвано через зрив термінів будівництва. Наразі тривають судові процеси. 

"Історія ще не закінчилася. Те, що ми закінчили договірні відносини з підрядником, не означає, що підрядник не повинен виконати свої зобов'язання. Якщо є рішення суду, він повинен повернути кошти. Тому всі судові процеси з генпідрядником тривають", наголосив Багінський.

За словами Брагінського, судова тяганина почалася після отримання першого висновку аудиторів щодо розміщення генпідрядником на депозиті 1,7 мільярда гривень. Нині рішення вже на стадії апеляції. Ще є судові процеси щодо виконання робіт генпідрядником про надання актів чи повернення авансу. КП "Київський метрополітен" розірвало договір, бо строк його дії минув, і зараз іде підготовка до нових торгів. 

"Як на мене, це повинно відбутися так: два місяці на завершення процедури торгів. Місяць на підготовку всіх майданчиків для будівництва. І місяць, щоб розпочати будівництво", сказав Багінський.

Нагадаємо, за словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Миколи Поворозника компанія "Київметробуд", яка була підрядником у будівництві метро на Виноградар, перебуває у глибокій кризі. Відомо, що вона пережила корпоративний конфлікт і звільнила більшу частину співробітників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.01.2024 16:03