Фото: Вікіпедія

У київському метрополітені розповіли, чи закриють найближчим часом нові станції метро

Станцій, які зараз потребують термінового позапланового ремонту, в київському метро немає. Раніше через загрозу підтоплення частково обмежили рух синьою гілкою метро між станціями Деміївська та Теремки.

Про це повідомив начальник КП "Київський Метрополітен" Віктор Брагінський, пише "РБК-Україна". За словами посадовця, підприємство веде постійний періодичний нагляд і спостереження за тунельними спорудами на всіх ділянках ліній метрополітену. 

"Особливо на тих, які побудовані у складних інженерно-геологічних та гідрогеологічних умовах. На цей час станцій, які потребують термінового позапланового ремонту, в київському метро немає", — сказав Брагінський.

Він також наголосив, що зараз усі тунельні споруди метрополітену перебувають у задовільному технічному стані. Пасажири можуть бути впевнені у безпечному пересуванні метрополітеном.

Проте, за словами Брагінського, передбачається проведення планового капітального ремонту ділянка тунелів між станціями Почайна та Тараса Шевченка Оболонсько-Теремківської лінії.

Він запевнив, що ремонт на цій ділянці планується влітку 2024 року. У КП "Київський метрополітен" обіцяють, що рух поїздів перекривати повністю не будуть: на ділянці організують почерговий човниковий рух одним тунелем в обидві сторони. Планується зупиняти рух одним тунелем, а не двома одночасно.

Нагадаємо, у тунелі аварійного перегону між станціями столичного метро "Либідська" — "Деміївська", які були екстрено закриті на ремонт через раптове підтоплення, почали встановлювати тимчасові підпірки. Ймовірно, дані конструкції покликані підтримувати склепіння тунелю та запобігти його можливому обвалу.

Додамо, поліція Києва проводить слідчі дії у зв’язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску в тунель метрополітену. Зазначається, що 13 грудня слідчі поліції Києва провели одночасні обшуки у рамках кримінального провадження за кваліфікацією "Службова недбалість" (ч. 2 ст. 367 КК України) у комунальних установах міста та на приватному підприємстві.

Також повідомлялось, що "Київський метрополітен" розірвав договір на будівництво гілки метро на Виноградар. Причина — зрив термінів будівництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.01.2024 14:21