Фото: Офіс президента

"Ми — сусіди і нам потрібно розмовляти": Зеленський розкрив подробиці діалогу з Орбаном в Аргентині

Президент Володимир Зеленський розповів подробиці короткого діалогу із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який відбувся під час візиту на церемонію інавгурації новообраного президента Аргентини.

Про це він розповів під час спільної прес-конференції з учасниками Саміту країн Північної Європи.

"Я не можу сказати, що це була особлива зустріч. У нас був діалог, це правда. І я думаю, що нам потрібно організувати конструктивну зустріч між нашими державами, бо ми маємо спільні кордони, ми сусіди і нам потрібно розмовляти", — зазначив гарант.

За словами Зеленського, головна тема діалогу з Орбаном були спільні перемовини між Угорщиною та Україною. Водночас очільник держави зазначив, що намагався показати прем'єру своє позитивне ставлення. 

"Одна із дуже важливих тем, які я підіймав із ним (Віктором Орбаном,  ред.) стосувалася саме того, що нам потрібно розмовляти, потрібно розв'язувати проблеми. Саме тому на просто потрібно зустрітися. І я показував йому своє позитивне ставлення до цієї ідеї", — зауважив Зеленський.

Крім того, український гарант запевнив, що чітко дав зрозуміти Орбану те, що він не має жодної причини блокувати вступ України до ЄС.

Нагадаємо, 10 грудня в Аргентині під час інавгурації Хав'єра Мілея український гарант Володимир Зеленський зустрівся із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Зустріч була короткою. Орбан та Зеленський поговорили в аргентинському парламенті у ложі для гостей.

Згодом, у вечірньому відеозверненні, Зеленський розповів, що двостороння розмова стосувалася європейських справ двох держав. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.12.2023 15:01