Володимир Зеленський в естонському парламенті. Джерело: president.gov.ua

"Ми маємо виграти битву": Зеленський виступив на спеціальному засіданні естонського парламенту (відео)

Президент Володимир Зеленський виступив із промовою у парламенті Естонії. Він заявив, що Україна має виграти битву в Росії, бо від цього залежить виживання українського народу, цілих міст і громад.

Про це повідомив сайт Офісу президента України.

За словами Зеленського, зараз від результатів на полі бою в Україні залежить, яким буде ставлення до свободи через декілька поколінь у майбутньому. Він зазначив, що країна-терорист Росія перетворює на руїни українські міста. Натомість український народ бореться проти агресора за право бути вільним.

Також Зеленський наголосив, що в російсько-українській війні вирішується доля не лише України, а й інших країн, які межують із державою-терористом РФ.

"Ми маємо виграти цю битву, яка зараз триває. Ми маємо її виграти не лише тому, що це битва за наші життя — українського народу, наших міст, наших громад, які Росія перетворює на руїни. Ми маємо виграти в цій битві не лише тому, що в ній вирішується доля нашої держави та всіх країн та народів, яким довелося межувати з Росією. У цій битві вирішується, яким буде зараз і після нас, і після наших дітей, і після наших онуків глобальне ставлення до свободи", — сказав Зеленський.

Президент додав, що свобода має перемагати у протистояннях, розв'язаних тиранією. Тому війна Росії проти України має значення не лише для європейського континенту, а й для кожної нації, яка цінує свободу або яка мріє стати вільною.

"Тиранія має програвати. Тиранія має бути лузером завжди, завжди, завжди. Саме це ми маємо залишити як наш головний політичний спадок. Ми, всі держави, які цінують незалежність, усі народи, що не хочуть, щоб їхні діти були власністю диктаторів, усі лідери, які прагнуть бути на світлому боці. Тому в цій битві важливий кожен, не тільки той, хто має військовий досвід або багато зброї, не тільки той, хто входить до тих чи інших світових топів. Кожна нація важлива", — підсумував Зеленський.

Нагадаємо, на спільній прес-конференції з прем'єром Естонії Каєю Каллас президент Володимир Зеленський заявив, що Україні необхідні артилерійські снаряди, і потрібно «чинити тиск" на західних союзників, які зобов'язалися їх надати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 16:15