"Ми знищимо це зло": Зеленський відреагував на атаки рашистів по Україні

Президент України Володимир Зеленський відреагував на атаки росіян по Україні 29 травня. Гарант зазначив, що Збройні сили знищать всі прояви зла країни-агресорки.

Про це він повідомив під час відеозвернення.

"Сьогодні був дуже довгий день, і почався цей день дуже рано для багатьох наших людей. Кілька російських терористичних атак за добу. "Шахеди", крилаті ракети, балістичні. Керовані авіабомби. Дякувати нашій ППО", — йдеться у заяві.

Президент зауважив, що лише за один день вдалося врятувати як мінімум сотні життів. За його словами, більшість "Шахедів" і ракет нашій протиповітряній обороні вдалося ліквідувати.

"Але кожна така терористична атака повертає нас і весь світ до очевидного висновку: Росія хоче пройти до кінця шляхом зла, тобто до своєї поразки, бо в зла не буває і не може бути іншого кінця, окрім поразки", — сказав президент.

Зеленський наголосив, що Patriot в руках українців забезпечує стовідсоткове збиття будь-яких російських ракет, а для держави-терориста немає більшого приниження, ніж успіхи наших воїнів.

"Власне, нашими успіхами, нашим тиском, нашими Patriot ми маємо і будемо й надалі відповідати Росії на всі прояви її зла. І ми знищимо це зло. Ніхто інший у світі не застосовує зброю проти зла ефективніше, ніж українці",  додав Зеленський.

Нагадаємо, окупанти двічі за добу 29 травня здійснили ракетний удар по території України. Близько 11:30 атакував Київщину балістичними та крилатими ракетами.

Додамо, після ракетної атаки у Києві виявили шість уламків ракет. Так, залишки повітряних цілей знайшли в Оболонському районі впали поблизу АЗС, на зелену зону та на дорожнє покриття. У Деснянському районі уламки впали на території одного з парків, а в Дніпровському — на проїжджу частину.

За даними мера міста Віталія Кличка, унаслідок роботи ППО сталося падіння уламків на проїжджу частину і в Подільському районі. Медики госпіталізували одного пораненого. На місці події сталося загоряння на даху двоповерхової будівлі.

Додамо, у ЗСУ попередили, що оприлюднювати фото уламків ракет української протиповітряної оборони небезпечно, оскільки ворог це може використати у своїх цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 22:22