Фото: ілюстративне Джерело: соцмережі

У Повітряних силах пояснили, чому небезпечно публікувати уламки ракет української ППО

Оприлюднювати фото уламків ракет української протиповітряної оборони небезпечно, оскільки ворог це може використати у своїх цілях.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Коли оприлюднюються, скажімо, уламки зенітної ракети, якою відпрацювали по ворожій повітряній цілі, по тому ж "Іскандеру" — видно, що це Patriot, IRIS-T чи NASAMS. Противник, які з цього робить висновки? Він, відповідно, розуміє, яким типом озброєння збивалась та чи інша повітряна ціль, а ще гірше, що у своїй пропаганді вони використовують це так: "Подивіться, вони б'ють по своїх будинках залповими ракетами". Ось так вони це використовують", — повідомив Ігнат.

Речник Повітряних сил зауважив, що навіть, якщо фото із уламками ракет публікується, то його краще заблюрити.

"Саме тому, коли бачите уламки ракет, не поспішайте їх публікувати. Або є методи різні — можна заблюрити їх й показати, щоб не було видно, що це саме за уламок. Саме таке прохання до представників ЗМІ — більш відповідально ставитися до публікацій й не показувати ракети української ППО",  додав Ігнат.

Нагадаємо, у понеділок, 29 травня, країна-агресор атакувала територію України ракетами та дронами. Цієї доби РФ завдала двох масованих ракетно-авіаційних ударів.

Вночі противник застосував крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 та іранські ударні безпілотники "Shahed-136/131". За уточненою інформацією, було знищено 36 із 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 30 із 38 "шахедів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 20:23