Фото: Слово і діло

Скільки ракет і дронів було збито цієї ночі: Генштаб уточнив дані

У понеділок, 29 травня, країна-агресор атакувала територію України ракетами та дронами. Усього за добу РФ завдала два масовані ракетно-авіаційні удари.

Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

Зазначається, що вночі противник застосував крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 та іранські ударні безпілотники Shahed-136/131. За уточненою інформацією, було знищено 36 із 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 30 із 38 "шахедів".

Вдень противник застосував крилаті та балістичні ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури Києва. Сили та засоби Повітряних сил знищили 11 з 11 запущених ракет.

Загалом протягом цієї доби противник завдав 53 авіаційних удари та здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура.

Генштаб попереджає, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, три засоби протиповітряної оборони та ще три важливі цілі противника.

Нагадаємо, окупанти двічі за добу 29 травня здійснили ракетний удар по території України. Близько 11:30 атакував Київщину балістичними та крилатими ракетами.

Додамо, після ракетної атаки у Києві виявили шість уламків ракет. Так, залишки повітряних цілей знайшли в Оболонському районі впали поблизу АЗС, на зелену зону та на дорожнє покриття. У Деснянському районі уламки впали на території одного з парків, а в Дніпровському — на проїжджу частину.

За даними мера міста Віталія Кличка, унаслідок роботи ППО сталося падіння уламків на проїжджу частину і в Подільському районі. Медики госпіталізували одного пораненого. На місці події сталося загоряння на даху двоповерхової будівлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 19:55