Міни ПФМ-1 "Пелюстка". Фото: Facebook

Міна вбила чоловіка у Куп'янську: він натрапив на неї на власному городі

На Харківщині 43-річний житель загинув у результаті підриву на міні. Житель Куп'янська натрапив на вибуховий пристрій на своєму городі.

Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"У місті Куп’янськ на своєму городі на невідомому вибуховому пристрої підірвався 43-річний чоловік", — написав посадовець.

За попередніми даними, чоловік підірвався на "пелюстку" та помер по дорозі в лікарню.

Ситуація з замінуванням в Україні

Державна служба з надзвичайних ситуацій щоденно оновлює статистику щодо розмінування територій в різних регіонах, де вказується кількість виїздів, площа розмінованих територій та кількість знешкоджених вибухонебезпечних предметів. Зокрема, за час війни з Росією сапери очистили 138,7 тисячі гектарів — це майже удесятеро більше, ніж площа Львова.

За час повномасштабного вторгнення фахівці знешкодили 528 900 вибухонебезпечних предметів. Саперні підрозділи щодня продовжують виходити на розмінування, часом — під саму лінію зіткнення.

Зазначимо, що у зв'язку з замінуванням, зокрема в Херсонській, Харківській та Чернігівській областях, трапляються не рідкісні випадки підриву на боєприпасах, залишених російськими окупантами.

Раніше повідомлялось, що 16 лютого, в Харківській області внаслідок підриву на протипіхотній міні загинули двоє людей. Ще одна особа отримала поранення.

Також 1 лютого в селі Євгенівка Миколаївської області на невідомому боєприпасі підірвалися четверо людей. Один із них загинув.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2024 10:36