Фото: Pixabay

Ворожі пропагандисти стверджують, що Україна готує теракт в Куп'янську

Пропагандисти Кремля поширюють фейк, що Україна начебто готує теракт в Куп'янську, що в Харківській області, щоб звинуватити у цьому Росію.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України.

Зокрема, ворожі засоби масової інформації стверджують, що українські військові використовують житлові будинки як укриття, а місцевих — як "живий щит". У ЦПД наголошують, що це чергова брехня ворога, який має на меті створити для себе інформаційне алібі, щоб у випадку масованих обстрілів Куп'янська перекласти всю вину на українську сторону.

Скріншот з пропагандистських ЗМІ

Фото: Центр протидії дезінформації

"Крім того, за словами начальника Куп'янської міської військової адміністрації Андрія Бєсєдіна, на території громади відбуваються заходи з обов'язкової евакуації населення у безпечніші місця, що суперечить словам рашистів про живий щит", — повідомляють у Центрі національного спротиву.

Ворожі ЗМІ додають, що відкриття у Куп'янську ринку — це ніщо інше, як підготовка "київського режиму" до теракту в місті з метою звинуватити у цьому Росію.

Нагадаємо, що в лютому ворожі хакери атакували телеканал "Прямий". Внаслідок цього в рухомій інформаційній стрічці транслювалася російська пропаганда.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2024 15:47