Фото ілюстративне зі соцмереж

Телеканал "Прямий" зазнав російської хакерської атаки: в ефір пішла пропаганда

Український телеканал "Прямий" зазнав хакерської атаки. Внаслідок цього в рухомій інформаційній стрічці транслювалася російська пропаганда.

Про це повідомив сайт телеканалу "Прямий".

"Сьогодні о 18:33 телеканал "Прямий" зазнав російської хакерської атаки. В онлайн-трансляції "Прямого" на YouTube "зламали" рухому інформаційну стрічку, внаслідок чого замість новин там стала транслюватись російська пропаганда", — зазначили українські телевізійники.

Ефір телеканалу "Прямий"

Інформаційна стрічка-1

Інформаційна стрічка-2

Скріншоти з ефіру телеканалу "Прямий"

Працівники телеканалу повідомили, що наразі рухому стрічку відключено, фахівці телеканалу працюють над відновленням її нормальної роботи.

До речі, це вже не перший такий випадок втручання ворожих хакерів у роботу українських медіа. Зокрема, одразу ціла низка вітчизняних сайтів, соціальних мереж і відеоресурсів скаржилися на подібні атаки 18 лютого.

Тоді у Держспецзв’язку підтвердили, що ресурси відомих українських медіа атакували російські хакери.

Нагадаємо, наприкінці січня стало відомо, що на інформаційні ресурси Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими була здійснена DDoS-атака (напад на комп'ютерну систему з наміром зробити комп'ютерні ресурси недоступними користувачам, для яких комп'ютерна система була призначена).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.02.2024 23:14