Фото: соцмережі

Мінцифра трансформує Держстат: в Україні запустили онлайн-опитування про безробіття та зайнятість громадян

Відтепер опитування про зайнятість та безробіття українців проходитиме в онлайн-форматі. Це важливий крок у масштабній трансформації Держстату, яка дасть змогу отримувати інформацію в реальному часі, швидко її аналізувати й обробляти.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

За його словами, опитування дозволить проаналізувати сучасні тенденції на ринку праці та ухвалити ефективні рішення для розвитку країни.

"Мета — проаналізувати сучасні тенденції на ринку праці. Наприклад, ким працюють українці, як шукають роботу. Якісні дані допоможуть державі ухвалити ефективні рішення та сформувати нову траєкторію розвитку країни", — пояснив Федоров.

Зазначається, що опитування проводиться за допомогою порталу Держстату, де учасники можуть підтвердити свою особу за допомогою Дія.Підпису або BankID. Воно є анонімним і не зберігає особистих даних.

Міністр також додав, що онлайн-опитування є більш ефективним і економним способом збору даних, ніж традиційний метод із паперовими бланками.

"Раніше працівники Держстату ходили від будинку до будинку, проводили інтерв’ю, заповнювали паперові бланки. І лише потім переводили їх у цифру та відкривали суспільству. Онлайн-опитування зекономлять час та кошти держави. Далі - ще більше опитувань. Перетворюємо Держстат на інформаційну систему, яка в режимі реального часу збирає й обробляє інформацію. Адже якісні дані повинні бути доступні кожному", — наголошує Федоров.

Варто зазначити, що взяти участь в опитуванні можуть українці, яким виповнилося 15 років. 

"Долучайтеся до опитування та допомагайте розбудовувати цифрову країну. Дякую за підтримку програмі EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією", — додав він.

Нагадаємо, 11 вересня у застосунку "Дія" запустили нове опитування, щоб обрати журі Національного відбору на Дитяче Євробачення-2023. Опитування триватиме до 17 вересня. За його результатами, три найпопулярніші кандидати стануть членами журі Національного відбору на Дитяче Євробачення-2023.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.09.2023 14:33