Міністр оборони Нідерландів розповів, що вважав би перемогою України

Міністр оборони Нідерландів пояснив, що вважав би перемогою України за кращого й гіршого сценаріїв

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс назвав два варіанти завершення російсько-української війни, за яких можна було б говорити про перемогу України.

Як він зазначив в інтерв'ю "Європейській правді", думки західних союзників з цього приводу різні й не завжди збігаються з баченням Києва.

"Я сподіваюся, що перемога України означатиме, що колись уся територія України буде вільною, і кожен окупант залишить українську територію", — зазначив він.

Брекельманс зазначив, що, якщо цей варіант виявиться неможливим, то перемогою можна вважати й менший успіх України, за умови, що ті умови припинення війни будуть прийнятними для неї. За його словами, українська перемога означатиме, що є результат переговорів, який приймається, підтримується та ініціюється Україною.

"І якщо народ України скаже: "Гаразд, це те, що ми підтримуємо, і це те, що ми приймаємо", тоді, звичайно, і я у Нідерландах зможу це підтримати", — наголосив посадовець.

Очільник Міністерства оборони Нідерландів додав, що його країна, ЄС та Захід не можуть вирішувати за Україну те, що можна вважати перемогою. За його словами, це має бути результат, який пропонує та приймає Україна і який потім підтримають українці.

Нагадаємо, у червні прес-служба Міністерства оборони Нідерландів повідомляла, що Амстердам надасть Києву 60 мільйонів євро на закупівлю дронів різного призначення. Зокрема, йдеться про морські дрони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.07.2024 02:22