Морський дрон Sea Baby. Джерело: СБУ

Нідерланди профінансують виробництво українських морських дронів

Амстердам надасть Києву 60 мільйонів євро на закупівлю дронів різного призначення. Зокрема йдеться про морські дрони.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони Нідерландів, у межах цього пакета підтримки країна виділить Україні 20 мільйонів євро на закупівлю FPV-дронів через міжнародну коаліцію безпілотників, а ще 17,5 мільйонів євро буде спрямовано на закупівлю морських дронів.

Зазначається, що 22,5 мільйона євро заплановано використати на двостороннє постачання дронів і на закупівлю безпілотних систем у промисловості Нідерландів. 

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен наголосила, що ці високотехнологічні інновації також важливі для її країни. Це потрібно для спільного галузевого співробітництва Амстердаму та Києва та як уроки для нідерландських збройних сил. 

"Морські дрони, так звані безпілотні надводні судна, успішно працюють у Чорному морі. Україна може виробляти цей тип безпілотників у своїй країні, тож Нідерланди цим фінансовим внеском також стимулюють місцевий бізнес", — зазначили у відомстві.

Варто наголосити, що Україна почала активне виробництво бойових морських дронів Sea Baby, які можуть нести різноманітний спектр зброї. Цей морський безпілотник побудований для української армії в межах ініціативи UNITED24. Sea Baby здатні нести 850 кілограмів вибухівки та при цьому розганятися до значної швидкості, яка сягає 90 кілометрів на годину. Безпілотник може долати відстань у 1000 кілометрів. 

Нагадаємо, у травні морські дрони Служби безпеки України Sea Baby відтепер оснащені системами "Град". Вони вже активно знищують російських окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.06.2024 11:42