Фото: armyinform.com.ua

Міноборони РФ завербувало на війну ще до 10 тисяч в’язнів: дані розвідки Британії

Від початку 2023 року Міноборони країни-агресорки вербує російських в'язнів для війни проти України. Лише за квітень, ймовірно, їм вдалось завербувати до 10 000 в'язнів.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

Розвідники зауважили, що з літа 2022 року ув'язнені були основним джерелом новобранців для масштабних операцій ПВК "Вагнера". Однак, за даними британської розвідки, група, швидше за все, втратила доступ до російської пенітенціарної системи в лютому 2023 року, коли її публічна ворожнеча з Міноборони загострилася.

"Кампанія Міноборони з вербування ув'язнених є частиною більш широких та інтенсивних зусиль російських збройних сил щодо збільшення своєї чисельності, намагаючись уникнути запровадження нової обов'язкової мобілізації, яка була б дуже непопулярною серед російського населення", — зазначають у Міноборони.

розвідка Британії 11 травня

Фото: Twitter Ministry of Defence

Нагадаємо, українські воїни за минулу добу ліквідували ще 610 російських окупантів. Відтак, втрати загарбників з початку повномасштабного вторгнення склали вже 196 920 військових.

Додамо, у Бахмуті російські загарбники виснажені постійними штурмами міста та мають серйозні проблеми з боєздатністю. Це обмежує можливості окупантів у цьому районі захищатися від локальних контратак Сил оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2023 09:55