Фото: Міноборони України

Міноборони випробовує нову полегшену модель бронежилета (фото)

Міністерство оборони України тестує нову полегшену модель бронежилета. Він відзначається легкістю конструкції, мобільністю та зручністю для виконання маневрових дій під час штурмових і спеціальних операцій.

Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства.

"Ми розуміємо важливість ваги спорядження для виконання бойових завдань, особливо для спецпризначенців і штурмовиків. У роботі над полегшеним бронежилетом було враховано кожен сантиметр і кожен грам виробу. Очікуємо на позитивні результати завершальних випробувань, адже ця броня дуже потрібна у підрозділах", — йдеться у заяві заступника міністра оборони Дмитра Кліменкова.

Він наголосив, що модель вже пройшла випробування у школі розвідки десантно-штурмових військ ЗСУ та отримала позитивні відгуки. 

"Наразі триває останній етап — лабораторні випробування. Вага нової броні становить від 7,5 кілограма до 12 кілограмів", — додав Кліменков.

Міноборони розробляє новий бронежилет для ЗСУ

Фото: Telegram-канал Міноборони

Варто зазначити, що Кабінет міністрів України 24 травня затвердив постанову, яка встановлює для вітчизняних виробників боєприпасів рівень прибутковості в розмірі до 25% від їх собівартості.

Нагадаємо, раніше The Washington Post, посилаючись на слова прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, написав, що Україна планує цього року витратити п'ять мільярдів доларів на внутрішнє виготовлення озброєнь, але цього все одно замало.

Своєю чергою перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк у травні заявив, що українські Сили оборони у першу чергу потребують засоби протиповітряної оборони та ракети до цих установок. Також армії бракує артилерійських снарядів та засобів радіоелектронної боротьби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2024 19:57