Фото: Дія

Мінреінтеграції презентувало корисний застосунок для українців за кордоном

Мінреінтеграції створило спеціальний застосунок для українських громадян, які вимушено переїхали за кордон. Він має назву I’m Ukrainian і призначений для того, щоб зробити їхнє життя за кордоном комфортнішим.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Мінреінтеграції.

Зазначається, що за допомогою застосунку наші земляки можуть знаходити необхідні послуги, варіанти для освіти або працевлаштування, а також корисні освітні курси. 

Також він може шукати однодумців, планувати спільні екскурсії чи відвідання волонтерських хабів, а також додавати новини й оголошення про власні події чи відкриття бізнесу.

Розробники повідомляють, що застосунок доступний лише для українців. Його інтегровано в "Дію", тому саме через неї відбувається підтвердження громадянства.

Для користування додатком необхідно:

  • мати встановлений на мобільному телефоні застосунок Дія;
  • завантажити I’m Ukrainian;
  • під час реєстрації вказати адресу своєї електронної пошти;
  • вибрати "Вхід через Дію".

Мінреінтеграції наголошує, що наразі додаток працює у 19 країнах світу. Їх перелік поступово збільшується.

Раніше повідомлялось, що станом на кінець 2022 року у Польщі проживало близько 2,3 мільйона українців. Більшість з них (1,2 — 1,3 мільйона осіб) — це ті, хто прибув до країни перед 24 лютого 2022 року. Громадяни, які досягли пенсійного віку за кордоном, можуть звернутися за призначенням української пенсії у Республіці Польща.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 09.03.2023 12:53