Фото: соцмережі

У Києві між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" побудують новий відрізок тунелю

Між станціями київського метро "Либідська" та "Деміївська" побудують нову ділянку тунелю на заміну аварійній. Відновлення перегінного тунелю між станціями цими станціями метро планують завершити восени 2024 року.

Про це повідомив CEO холдингу MS Capital, до якого входить компанія Autostrada, яка проводить ці роботи, Максим Шкіль на сторінці у Facebook.

Він зазначив, що рух потягів на ділянці між цими станціями припинено через підтоплення та виникнення тріщин на блоках оправи тунелю. Внаслідок цього порушилася геометрія споруди та з’явився ризик обвалу. Тому після проведення необхідних обстежень та досліджень було вирішено демонтувати аварійну ділянку тунелю (довжина якої складає близько 27 метрів) та побудувати на цьому місці новий монолітний, відкритим способом прямокутного перерізу.

 

"У грудні минулого року наша команда стабілізувала існуючу конструкцію тунелю зсередини за допомогою спеціальних металевих риштувань (які витримують навантаження до 15 т/м2), щоб тунель більше не давав просадки",  уточнив Шкіль.

Експерт зауважив, що на даний час відновлювальні роботи ведуться як всередині тунелю, так і зовні. Після того, як будуть перенесені всі інженерні мережі, розпочнеться розробка котловану для демонтажу пошкоджених конструкцій тунелю. Наразі виконується буріння паль, поверх яких буде зроблена розвантажувальна плита для мінімізації навантаження над тунелем. 

 

Фото: facebook /shkil.maksim

За словами Шкіля, для роботи над проектом компанія Autostrada залучила понад п'ятсот фахівців із підземного будівництва. Наразі проект відбудови тунелю розробляють три групи проектувальників. Усі ці спеціалісти мають багаторічний досвід у спорудженні метро, зауважив Шкіль.

"Задіяно понад тридцять одиниць власної спецтехніки. Всі роботи виконуємо самостійно, без залучення субпідрядників! Відновлення перегінного тунелю між станціями "Деміївська" та "Либідська" плануємо завершити восени 2024 року", написав посадовець.

Нагадаємо, київський метрополітен змінить підрядника для будівництва метро на Виноградар. Підрядник, із яким розірвали договір через зрив термінів будівництва, вже не зможе брати участь у конкурсі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.01.2024 13:13