Снаряди для України. Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Міжнародна компанія KNDS планує виробництво зброї на території України

Французько-німецька група збройових компаній KNDS планує створити нове дочірнє підприємство. Воно займеться виробництвом зброї на території України.

Про це повідомив Bloomberg. Журналісти зазначили, що міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус і французький міністр оборони Себатьєн Лекорню домовилися в Берліні, що KNDS — до неї входить французька Nexter і німецька Krauss-Maffei-Wegmann — створить в Україні дочірнє підприємство для виробництва артилерійських боєприпасів, а також запчастин до зброї їхнього виробництва, вже переданої Україні.

"Ми, Франція та Німеччина, хочемо допомогти Україні зробити виробництво боєприпасів більш самодостатнім", — зазначив Пісторіус.

Себастьєн Лекорню додав, що розміщення виробництва артснарядів ближче до місця ведення бойових дій зіграє важливу роль для прискорення логістики.

Йдеться зокрема про запчастини до самохідних артилерійських установок Caesar і броньованих машин AMX10RC, відомих також як "колісні танки". За увесь час повномасштабної війни Україна отримала 30 Caesar і 38 AMX10RC, а на початку року Париж повідомив про плани виготовити для України ще 78 САУ Caesar.

Оновлення елементів артилерійських систем під час інтенсивної експлуатації є нагальною проблемою, тому що Caesar потребує додаткового обслуговування після кожних приблизно 2 000 пострілів, а інтенсивність його експлуатації на російсько-українській війні дуже висока. Періодично замінювати потрібно не лише ствол, але й деякі інші елементи системи.

Із часом на виробництві в Україні можуть розпочати виготовляти не лише деталі, але й системи озброєння "з нуля".

Нагадаємо, вчора The Washington Post, посилаючись на слова прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, написав, що Україна планує цього року витратити п'ять мільярдів доларів на внутрішнє виготовлення озброєнь, але цього все одно замало.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.03.2024 14:19