Фото: Depositphotos

Міжнародний день захисту дітей: історія свята

Традиційно 1 червня у світі та Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей. Свято запроваджене з метою привернення уваги до проблем дотримання прав та охорони здоров'я дитини.

TrueUA розповідає про історію цього дня. 

Міжнародний день захисту дітей: історія свята

Рішення про створення такого свята було прийнято під час сесії Міжнародної демократичної федерації жінок 1949 року в Парижі. Заснування цього дня ініціювали через те, що в багатьох країнах світу залишилося чимало дітей без батьків та даху над головою після Другої світової війни.

Вже наступного року 1 червня у понад 50 країнах уперше відсвяткували Міжнародний день дітей. Відтоді свято стало масштабнішим і щорічним. Традиційно у цей день влаштовують ярмарки, розпродажі та розважальні заходи для дітей. Школярі в цей день радіють початку літніх канікул.

Фото: pixabay

Символ Міжнародного дня захисту дітей

У Міжнародного дня захисту дітей є свій офіційний символ. Це прапор зеленого кольору, на якому зображена наша планета, довкола котрої розташовані дитячі фігурки різних рас і національностей. Зелене полотно символізує зростання та гармонію, а людські фігурки — різноманітність та терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, — це символ загального дому.

День захисту дітей

Фото: СТБ

Міжнародний день захисту дітей: святкування в Україні

День захисту дітей 2024 року в Україні проходить в умовах повномасштабної війни. Сотні тисяч дітей були змушені тимчасово виїхати з країни, десятки тисяч перечікують повітряні тривоги в укриттях, тисячі живуть в зоні бойових дій. Війна торкнулася життя кожного маленького українця. Тому в це свято дорослим особливо важливо підтримати дітей та показати, що вони завжди поруч.

Фото: соцмережі

Три цікаві факти, пов'язані з Днем захисту дітей

  1. Існує Всесвітній День дитини, який відзначають 20 листопада — в день затвердження Конвенції ООН про права дитини.
  2. На Сейшельських островах святкують Місяць Захисту дитини.
  3. А ще, 1 червня — це також Всесвітній День батьків. Свято досить молоде — запроваджене лише 2012 року.

Фото: starylev.com.ua

Нагадаємо, 23 травня Україні вдалося повернути з тимчасово окупованих територій і з Російської Федерації ще 13 дітей разом із родинами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 01.06.2024 06:00