Фото: depositphotos

Мобілізація обмежено придатних: у ТЦК розповіли, куди їх відправлять служити

В Україні продовжили воєнний стан, згідно з яким триває мобілізація військовозобов'язаних. Своєю чергою, територіальні центри комплектування відправляють служити обмежено придатних осіб у тилові військові підрозділи.

Про це повідомив керівник Кременчуцького районного ТЦК Мирослав Волков, пише "Телеграф". Він наголосив, що обмежено придатних, як правило, направляють для проходження служби у тилові підрозділи. 

"Таких посад не дуже багато, тому ми таких військовозобов’язаних мобілізовуємо мало. Проте наголошую — такий чоловік придатний до проходження служби, але з певними обмеженнями. Щоб не було плутанини. Такий військовозобов’язаний може бути мобілізований, якщо в якійсь військовій частині є потреба у такому спеціалісті", — сказав керівник Кременчуцького районного ТЦК Мирослав Волков.

Наприкінці минулого року президент Володимир Зеленський заявив, що військові запропонували йому мобілізувати ще 450-500 тисяч людей. Згодом тодішній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що військове командування сформувало цю цифру з огляду на поточні потреби та потреби на 2024 рік.

Верховна Рада зараза розглядає нову редакцію законопроекту про мобілізацію. Він пропонує, зокрема, запровадити повістки через електронний кабінет призовника. Також серед нововведень — знизити призовний вік до 25 років, встановити терміни для демобілізації — 36 місяців, запровадити добровільну мобілізацію для засуджених, обмеження для ухильників, заборонити державну службу без військової підготовки тощо.

Нагадаємо, що до законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" внесено понад чотири тисячі правок. Їх вноситимуть у порівняльну таблицю для подальшого розгляду Комітетом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2024 18:33