Фото: Президентура Республіки Молдова

Молдова планує провести референдум щодо вступу до Євросоюзу: Санду назвала рік

Молдова у 2024 році може провести референдум щодо вступу країни до Європейського Союзу. З відповідною ініціативою виступає президент країни Мая Санду.

Відповідну заяву з нагоди трьох років перебування на посаді зробила глава держави, пише "РБК-Україна".

Санду у відеозверненні нагадала про те, що лідери країн Європейського союзу нещодавно схвалили рішення про початок переговорів про інтеграцію Молдови.

"Нам ще багато чого треба зробити. І найголовніше — забезпечити мир і краще майбутнє для всіх сімей і дітей Молдови. Ми маємо гарантію такого майбутнього лише як держава-член Європейського Союзу", — йдеться у заяві президента Молдови.

Вона також закликала парламент ініціювати організацію референдуму восени 2024 року. Зокрема Санду попросила підтримки у людей щодо її кандидатури на виборах наступного року, де вона братиме участь, щоб "завершити місію європейської інтеграції".

Нагадаємо, 14 грудня лідери Євросоюзу ухвалили рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою щодо вступу до економічно-політичного блоку.

Раніше Мая Санду заявила, що Російській Федерації необхідно змінити своє ставлення до Молдови та її громадян. У такому разі країни можуть покращити свої взаємини навіть за президентства диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.12.2023 12:59