Фото: адміністрація президента Молдови

Молдова відновлюватиме Україну: про що домовилась Санду з представником США

У понеділок, 1 квітня, президент Молдови Майя Санду зустрілася зі спеціальним представником США з відновлення економіки України Пенні Прітцкер. Під час обговорень глава держави наголосила на важливості продовження американської допомоги Україні, яка своїм опором російському вторгненню захищає мир і в Молдові.

Про це йдеться на сторінці адміністрації президента Молдови.

У прес-службі зазначили, що обговорення зосереджено на ролі, яку може зіграти Республіка Молдова у процесі відновлення України. Сучасні та безпечні автомобільні та залізниці на території країни можуть полегшити сполучення між Україною, Румунією та іншими країнами Європейського Союзу, стимулюючи регіональну торгівлю та економіку Молдови. 

"Мало того, наша країна готова прийняти у себе компанії, які беруть участь у відновленні України, щоб полегшити їхній доступ та подальші інвестиції до сусідньої країни", — йдеться в офіційній заяві.

Чиновники також обговорили, як війна за кордоном вплинула на громадян та бізнес, покращуючи інфраструктуру та залучаючи інвестиції в Молдову для розвитку економіки та створення робочих місць. 

"У всіх цих зусиллях Сполучені Штати залишаються надійним союзником Молдови", — пише прес-служба адміністрації президента Молдови.

Своєю чергою президент Майя Санду висловила подяку за допомогу, запропоновану країні для подолання енергетичних, економічних, безпеки та гуманітарних проблем останніх двох років, а також за послідовне партнерство з моменту здобуття незалежності.

Раніше Майя Санду заявила, що у Молдові вважають, що можуть домогтися мирного врегулювання конфлікту у Придністров'ї. Це може статися після перемоги України у війні проти Росії

Також Майя Санду під час участі у 27-й конференції "Форум 2000" заявила, що Російська Федерація хоче знищити Україну та її народ, розв'язавши криваву війну. Також країна-агресор прагне контролювати колишні радянські держави, як у минулому їй це вдалося зробити з країнами Центральної та Східної Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.04.2024 23:56