Фото: moldova-consulate.km.ua

Молдова відреагувала на інформацію про рух БпЛА з її кордону

Міністерство оборони Молдови спростувало інформацію про те, що у понеділок ввечері, 26 лютого, один з російських безпілотних літальних апаратів, які атакували Україну, залетів з Молдови.

"Жоден безпілотник, запущений Російською Федерацією сьогодні ввечері на Україну, не пролетів над повітряним простором Республіки Молдова", — йдеться у повідомленні оборонного відомства країни у Telegram.

Там додали, що отримали підтвердження від української сторони, що всі безпілотники, запущені на 26 лютого над Одещиною, "були знищені або заглушені українською ППО".

Міноборони Молдови

Скріншот з Telegram-каналу Міністерства оборони Молдови

Що відомо про нетиповий обстріл БпЛА 26 лютого

О 22:55 понеділка у Чернівецькій та Хмельницькій областях оголосили повітряну тривогу у зв'язку із загрозою застосування ударних дронів-камікадзе. О 23:11 Повітряні сили поінформували про невизначені БпЛА від кордону з Молдовою, які рухаються у напрямку Хмельницького. Пізніше загроза поширилася на Рівненську область.

За годину до цього Україну атакували "шахеди" з Півдня. Загрозу оголошували для Миколаївської, Одеської та Кіровоградської областей.

Нагадаємо, за два роки повномасштабної війни Повітряні сили Збройних сил України знищили 4844 ударних російських дрони та 7660 БпЛА оперативно-тактичного рівня. Такі дані наводив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2024 01:50