Фото: armyinform.com.ua

Молдові загрожує перед виборами гібридна атака РФ: Україна готова відбивати її

Київ готовий ділитися з Молдовою інформацією щодо гібридної загрози від Російської Федерації. Кремль намагатиметься вплинути на президентські вибори, а також на референдум про вступ країни до Євросоюзу.

Таку заяву на брифінгу за підсумками тристоронніх переговорів глав МЗС України, Молдови, Румунії в Кишиневі зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише "Укрінформ".

"Ми узгодили кроки з протидії дезінформації та іншим формам російської гібридної агресії проти наших країн. Росія залучить всю свою пропагандистську машину, щоб повпливати на вибори президента та референдум у Молдові", — йдеться у заяві Кулеби.

Глава українського МЗС також підкреслив, що Київ готова ділитися з Кишиневом всім, що їй відомо про те, як гібридна загроза Москви працює, щоб захиститися від неї.

Нагадаємо, що референдум про вступ Молдови до Європейського Союзу може відбутися 20 жовтня цього року. Ініціатива провести такий плебісцит надійшла від президента Маї Санду.

Раніше спікер парламенту Молдови Ігор Гросу заявив, що Росія хоче зірвати майбутні вибори в Молдові. Влада країни звернулася до Європейського Союзу за допомогою у продовженні боротьби за демократію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2024 16:43