Фото: Pixabay

Міносвіти оприлюднило рекомендації навчальним закладам щодо економії електрики

У Міністерстві освіти і науки оприлюднили рекомендації для закладів освіти щодо економії електроенергії. Зокрема, йдеться про обмеження використання кондиціонерів і зовнішнього освітлення. 

Як повідомляє прес-служба міністерства, нещодавно уряд прийняв рішення щодо зменшення споживання електроенергії в державних закладах. 

Міністерство надало важливі уточнення та додаткові роз'яснення про запровадження заходів економії електроенергії, зокрема йдеться про наступне:

  • У ході підготовки та проведення НМТ, ЄВІ, ЄФВВ, ЄДКІ або інших масових екзаменаційних чи тестових випробувань у приміщеннях зі значними скупченнями людей встановлено винятки стосовно обмеження на використання кондиціонерів.
  • Під час повітряних тривог є обов'язковим стабільне та безперебійне функціонування кондиціонерів і вентиляційного обладнання в укриттях закладів освіти, де перебувають діти, студенти, персонал і цивільні особи.
  • Освітні заклади повинні забезпечувати безпеку освітнього середовища та дотримання всіх санітарних норм. Так, у теплу пору року доцільно проводити заняття з прочиненими вікнами в режимі провітрювання.

Варто додати, що у МОН наголосили, що є важливим відповідальне ставлення до економії електрики, але водночас необхідно гарантувати  безпеку та належні умови для здобувачів освіти в межах наявних ресурсів і можливостей енергосистеми.

Нагадаємо, 14 червня заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що завдяки підвищенню тарифів на електроенергію для населення Україна може проводити наймасштабнішу ремонтну кампанію часів незалежності. За її словами, підвищення тарифу на електроенергію є вимушеним кроком, а його причина — це значні пошкодження в енергосистемі, які виникли внаслідок російських обстрілів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.06.2024 03:22