Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Міносвіти пояснили, хто може замість випускника отримати документи про освіту

Через військову агресію Росії багато українців були вимушені покинути свої домівки та виїхати за кордон або в інші регіони країни. Хто може отримати документ про освіту замість випускника.

Про це розповіло видання "Освіта.ua".

Зазначається, що, згідно з наказом Міністерства освіти і науки, документи про загальну середню освіту та додатки до них випускникам, які перебувають в інших регіонах України, можуть бути видані одному з батьків або законному представникові неповнолітнього випускника, або іншим особам за довіреністю повнолітнього випускника. Також є можливою передача таких документів за довіреністю батьків неповнолітнього випускника.

Варто наголосити, що довіреність має бути засвідченою нотаріально або органом місцевого самоврядування.

Якщо йдеться про професійно-технічну освіту, то, згідно з пунктом шостим розділу VII Порядку замовлення, виготовлення, видачі та обліку, документи або їх дублікати видаються випускникам закладу освіти або уповноваженим ними особам відповідно до законодавства.

Згідно з підпунктом три пункту два наказу Міносвіти, документи про професійно-технічну освіту випускникам закладів, які розташовані в районі проведення бойових дій або, які перебувають в тимчасовій окупації, а також випускникам, які тимчасово проживають в інших регіонах України, можуть бути видані одному з батьків або іншим законним представникам чи іншим особам за довіреністю, яка була засвідчена нотаріально.

Документи про фахову передвищу освіту видаються випускникам або уповноваженим ними особам відповідно до законодавства. Такі ж правила стосуються і документів про вищу освіту

Нагадаємо, 13 червня прес-служба Мінреінтеграції повідомляла, що діти, які мають статус внутрішньо переміщених осіб мають право на низку пільг. Зокрема, на освіту та відпочинок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.06.2024 14:39