Фото: соцмережі

Україна та Румунія взаємно визнаватимуть документи про освіту

У середу, 27 грудня, уряд України схвалив взаємне визнання документів про освіту з Румунією. Це означає, що румунські заклади освіти визнаватимуть українські документи, а українські виші, відповідно, румунські дипломи.

Про це заявив постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук.

"Затверджено Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії про взаємне визнання документів про освіту", — написав він у Telegram.

Мельничук додав, що вона була оформлена ще в 18 серпня 2023 року в Бухаресті. Підписав її прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту до Румунії. Така співпраця спрямована, зокрема, на допомогу вступникам до закладів вищої освіти, студентам, аспірантам тощо.

Варто зазначити, що угода застосовується до документів про освіту, виданих визнаними акредитованими закладами освіти обох держав відповідно до їхнього чинного законодавства. 

Нагадаємо, у Міністерстві освіти і науки вважають, що в Україні необхідно оптимізувати кількість вишів. Це пов'язано із тим, що за останні 15 років середня кількість студентів в одному закладі вищої освіти знизилася майже вдвічі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.12.2023 01:43