Фото: Pixabay

Мороз до -15ºC та сильний вітер: яка погода чекає на українців 17 січня

У середу, 17 січня, в Україні очікується похолодання. Відтак, українця варто одягатися тепліше, адже очікується ще сильний вітер.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

За прогнозами синоптиків, по всій Україні буде мінлива хмарність. В Карпатському регіоні пройде невеликий сніг та мокрий сніг, на решті території — без опадів.

На дорогах варто бути обережними — очікується ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на південно-східний, 5-10 м/с, вдень у західних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура повітря вночі коливатиметься у межах -7...-12°C, у північній частині буде холодніше — до -15°C, вдень -1...-6°C. На півночі та північному сході країни -4...-9°C. На Закарпатті та у південній частині — вночі -2...-7°C, вдень від -1°C до +4°C. Лише у Криму буде досить тепло — +2...+7°C.

Інфографіка: "Укргідрометцентр"

Інфографіка: "Укргідрометцентр"

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.01.2024 16:45