Морські дрони СБУ. Джерело: Служба безпеки України

Морський безпілотник атакував позиції окупантів у Севастополі: в місті чули потужний вибух

У суботу, 30 грудня, зранку в центральній частині Севастополя місцеві мешканці чули потужний вибух. Позиції рашистів атакував безекіпажний катер.

Про це повідомили "Крим. Реалії". За словами кореспондента цього інформаційного ресурсу, від вибуху в будинках затремтіло скло у вікнах.

Російська влада та військові спочатку ситуацію не коментували, проте пізніше в міноборони Росії заявили про атаку на Кримський півострів безекіпажного катера. У відомстві зазначили, що український морський безпілотник було знищено патрульним катером Чорноморського флоту Росії близько 10:00 за місцевим часом.

Своєю чергою, підконтрольний Росії "голова Севастополя" Михайло Развожаєв з посиланням на військових заявив, що морський дрон знищено за допомогою гелікоптерів за три кілометри від міста.

Підтвердити заяви російської влади та військових за допомогою незалежних джерел поки що неможливо. В Україні наразі цю ситуацію не коментували.

Як відомо, розпочинаючи зі серпня 2022 року, в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по "українських безпілотниках", "роботою ППО" чи навчаннями військових. Сергій Аксьонов називав безпілотники "основною загрозою" для Криму.

Нагадаємо, декілька днів тому Служба безпеки України презентувала ще один морський дрон, який допомагає проводити операції в Чорному морі. Він має козацьку назву — "Мамай". У СБУ наголосили, що проводять успішні спецоперації на морі не тільки завдяки Sea Baby. "Мамай" наразі є найшвидшим обʼєктом у Чорному морі та може розганятися до 110 км/год.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.12.2023 11:33