Фото: росЗМІ

Москва використовує в піхоті фахівців Повітряно-космічних сил для захисту Курської області — британська розвідка

Росія намагається захистити Курську область від наступу України, залучаючи підрозділи, які були створені зі спеціалістів. Їх використання як піхоти навряд чи дасть позитивний ефект для окупантів. 

Як повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, одним із підрозділів, розгорнутих для оборони в Курській області, є спеціалізований мотострілецький полк, який було сформовано з особового складу Повітряно-космічних сил Росії.

Цей мотострілецький полк був сформований у травні 2024 року. Зазначається, що він підпорядковується угрупованню російських військ "Північ". До складу цього мотострілецького полку входять ті, хто раніше обіймав спеціальні посади, такі як оператори радіолокаційних станцій раннього попередження та екіпажі важких бомбардувальників дальньої авіації.

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

"Залучення людей з цих раніше високопріоритетних галузей свідчить про нестачу особового складу. Їх використовують не за призначенням і як піхоту, що може знизити можливості Росії щодо повернення території в Курській області", — наголосили у британській розвідці.

Зазначається, що Москва продовжує створювати нові підрозділи та набирати більшу кількість особового складу задля підтримки свого підходу до масової виснажливої війни проти України.

"Високі показники втрат, що виникають внаслідок цього, означають, що росіянам необхідно постійно поповнювати особовий склад піхоти на передовий, що майже напевно продовжить обмежувати здатність Росії формувати підрозділи із вищим потенціалом", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомляла, що на фронті в Україні в російських військових зафіксовано спроби фільтрації води з калюж. Деякі військові частини з Росії, які воюють на українській території, відчувають нестачу питної води.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2024 14:23