Загибла сім'я Ольги Путятіної. Джерело: Tlegram-канал Офісу генерального прокурора України

Нічний обстріл Харкова: у вогні загинула прокурор і вся її сім’я

У ніч на неділю, 10 лютого, в Харкові атака російських безпілотників забрала життя семи людей. Серед них ціла сім'я – загинула прокурор Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Ольга Путятіна, її чоловік та троє їх синів. Старшому Олексію було сім років, середньому Михайлу — майже чотири. Найменший — Павло, лише десять місяців.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора України. Там розповіли, що сімʼя опинилася заручником вогню всередині свого ж будинку.

"Ользі Сергіївні було 35 років. Вона працювала в органах прокуратури Харківської області з червня 2012 року. На цей час перебувала у декретній відпустці. Весь колектив органів прокуратури висловлює щирі співчуття рідним та близьким. Розділяємо біль та схиляємо голови в глибокій скорботі. Світла пам’ять!" — йдеться в повідомленні.

Ольга Путятіна. Джерело: Telegram-канал Офісу генерального прокурора України

Ольга Путятіна. Джерело: Telegram-канал Офісу генерального прокурора України

В Офісі генерального прокурора зазначили, що держава-терорист понесе відповідальність за кожне людське життя, яке вона забрала.

Раніше начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов розповів, що правоохоронці знайшли тіла усіх членів родини, що загинули, в тому числі й немовляти. Щоправда, встановити тіло дитини на місці пожежі неможливо. Встановлено, що старший і молодший хлопчики перебували біля мами — вони намагалися врятуватися у ванній.

"Температура горіння була такою, що кістки та тіло немовляти перетворилися майже на попіл. Припускаємо, що мати тримала дітей, обіймаючи та притискаючи до грудей", — розповів Болвінов.

Середній Михайло — "завжди бігав за татом". Поліція припустила, що чоловік, імовірно, знепритомнів першим, а син — забився у куток. Його тіло виявили на кухні. Всі члени родини дуже обгоріли, тож для остаточних висновків знадобиться ДНК-експертиза. Поліцейські відібрали зразки ДНК, щоби провести аналіз.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зазначав, що внаслідок пожежі через російський теракт у Харкові загинула ціла сім'я, серед якої були троє дітей. Рятувальна операція в Харкові триває. Вдалося врятувати чотирьох людей, серед яких одна дитина. Також десятки евакуйовані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2024 19:47