Фото: uagit.tv / ілюстративне

Мовний конфлікт у Бучі: чоловік напав на жінку з дитиною через заклик говорити українською

У Бучі Київської області сусід напав на родину через те, що його закликали розмовляти українською мовою. Внаслідок інциденту постраждали хлопчик та його мати.

Про це на своїх сторінках у Facebook повідомили сама постраждала Валентина Буяло та її адвокат Катерина Українцева.

Як зазначила постраждала, 10 жовтня близько 20:00 до них у квартиру постукав сусід. Його родина неодноразово бачила у дворі, чоловік також є в чаті жителів будинку, тож йому відкрили двері, адже "ніякого страху не було".

"Цей Андрій (сусід) без будь-якого діалогу відразу почав завдавати ударів по голові зі словами: "Тебе не нравится, как я разговариваю? На каком языке хочу, на том и говорю!" — сказала вона. 

Валентина Буяло пригадала, що сусід тримав у руках дерев'яний брус: "Ця людина навмисно йшла до нас у квартиру чинити з нами розправу! Рускоязичним чєлюстям байдуже, кого вбивати"

За два місяці до цього сусід за кермом підрізав Валентину на дорозі. Того дня вони поговорили, і завершили конфлікт. Водночас жінка сказала сусідові, що потрібно переходити на українську мову.

"Після серпня ми часто зустрічались у дворі, віталися, інколи спілкувалися, жодного конфлікту не було. Два місяці сусід виношував у голові помсту, а потім напав на нашу родину", — заявила Валентина Буяло.

У Бучі Київської області сусід напав на родину через те, що його закликали розмовляти українською мовою

Фото зі сторінки в Facebook Валентини Буяло

Які травми виявили у родини

За словами Валентини, внаслідок побиття у неї виявили черепно-мозкову травму, струс мозку, також у жінки непідтверджений інсульт — постраждалу госпіталізували. Брусом сусід ударив і неповнолітнього сина, який "кинувся на захист", що спричинило до травм.

Валентина та її адвокат наголосили, що правоохоронці внесли відомості щодо побиття в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Українцева розповіла, що вона вже була в поліції та отримала інформацію щодо цієї справи. Проте адвокатка не стала розголошувати "жодних нюансів", щоб не нашкодити слідству та захистити права потерпілої.

"Я не скажу, що повністю в захваті від того, що до цього часу зробила поліція. Але принаймні зараз ми це проговорили", — додала адвокатка.

Нагадаємо, у Голосіївському районі Києва 37-річний чоловік пограбував та зґвалтував 23-річну дівчину. За цей злочин йому загрожує до 15 років в'язниці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.10.2024 16:26