Фото: ілюстративне. Джерело: Національна поліція України

Погрожував канцелярським ножем: у Києві чоловік пограбував та зґвалтував жінку у пішохідному переході

У Голосіївському районі Києва 37-річний чоловік пограбував та зґвалтував 23-річну дівчину. За цей злочин йому загрожує до 15 років в'язниці.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, зловмисник напав на потерпілу у пішохідному переході та, погрожуючи лезом канцелярського ножа, відібрав у потерпілої чотири тисячі гривень, після чого зґвалтував дівчину.

Зазначається, що потерпіла самостійно звернулася до правоохоронців. Так, за словами постраждалої, вона повертаючись з роботи, зайшла до пішохідного переходу, де до неї ззаду підійшов незнайомий чоловік та приставив до шиї лезо від канцелярського ножа. 

Надалі поліцейські негайно розпочали комплекс розшукових заходів.

"За результатами проведених заходів ми оперативно встановили особу зловмисника та його місцеперебування й за силової підтримки співробітників полку поліції особливого призначення затримали його того ж дня за місцем проживання у столиці. Ним виявився 37-річний місцевий мешканець, який раніше вже притягувався до відповідальності за вчинення аналогічних злочинів на території Донеччини", — зауважив начальник Голосіївського управління поліції полковник поліції Араік Кочкадамян.

Слідчі повідомили йому про підозру у зґвалтуванні (ч. 1 ст. 152 Кримінального Кодексу України) та вчинені розбійного нападу, який було скоєно в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 ККУ). На момент проведення слідства фігурант перебуватиме за ґратами. За цей злочин чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у серпні у Київській області чоловік зґвалтував та намагався вбити 17-річну дівчину. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.09.2024 15:15