Фото: Freepik

Може бути російським шпигуном: у Польщі затримали професійного хокеїста

Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало 28-річного чоловіка, який нібито був російським шпигуном. Він є професійним хокеїстом та грає в одному з польських клубів.

Про це пише ВВС.

Підозрюваного у шпигунстві чоловіка затримали у Сілезькому воєводстві, але він мав діяти по всій Польщі. У повідомленні йдеться, що нібито 28-річний Максим С. є громадянином Росії й був професійним хокеїстом клубу першої ліги.

"Для зовнішньої розвідки виконував завдання у Польщі, зокрема розвідку об'єктів критичної інфраструктури в кількох воєводствах", — йдеться у повідомленнях агентства безпеки та національної прокуратури.

Генпрокурор Збігнєв Зебро повідомив, що це вже 14-й затриманий учасник відпрацьованої нами шпигунської мережі. За даними прокуратури, Максим С. та інші підозрювані, "ідентифіковані як іноземці через східний кордон", входили до шпигунської мережі, яка вела розвідувальну діяльність та "пропаганду проти Польщі", а також готувала "акти саботажу на запит російської розвідки".

Повідомляється, що Максима С. було звинуватили в участі в організованій злочинній групі та "діях на користь іноземної розвідки проти інтересів Республіки Польща". Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Суд помістив підозрюваного під варту.

Нагадаємо, Швейцарія виявилася одним з "лідерів" в Європі за кількістю російських шпигунів в країні. Російські шпигуни діють переважно під дипломатичним прикриттям.

У Північній Європі виявили десятки російських шпигунів серед колишніх та активних співробітників диппредставництв Російської Федерації. Відповідні дані оприлюднено внаслідок спільного розслідування журналістів Фінляндії, Швеції, Норвегії та Данії.

Також Росія створила систему стеження в посольствах країн ЄС. Для цього використовується антени на дахах російських посольств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.06.2023 12:10