Фото: Facebook президента Чехії

У 2024 році може статись "значне зрушення" на полі бою в Україні, — президент Чехії

Президент Чехії Петр Павел припускає, що у 2024 році на полі бою в Україні може статись "значне зрушення". Він вважає, що очікування виборів в Росії та США призведе до певних змін на полі бою.

Про це Петр Павел сказав в інтерв'ю для Seznam Zpravy.

За словами лідера Чехії, наступного року "буде нова ситуація, з якою нам доведеться мати справу". Він переконаний, що російський президент Володимир Путін чекає на результат американських виборів у листопаді 2024 року і сподівається на переобрання Дональда Трампа.

"Президент Росії наполягає на своєму баченні світу. З боку Володимира Путіна є очікування, що в разі успіху Дональда Трампа він зможе домовитися з ним незалежно від того, що про це думає Україна чи решта Європи, і що можна буде досягти якогось компромісу. Це теоретично повернуло б Росії статус ключового гравця, і іншим доведеться якось з цим миритися", — вважає Петр Павел.

За словами президента Чехії, у 2024 році можна очікувати "певний значний прогрес" у розвитку військового конфлікту в Україні. Але, судячи з усього, це буде не зовсім у найкращому сенсі цього слова, як ми собі уявляємо, вважає Павел.

"Виникне нова ситуація, з якою нам доведеться мати справу", — переконаний глава чеської держави.

Петр Павел нагадав, що 2024 року у США та Росії відбудуться президентські вибори. І якщо в Росії без особливих сюрпризів переможе диктатор Володимир Путін, то у США результат не такий однозначний.

"Можна припустити, що очікування виборів також призведе до певних змін на полі бою. Адже президент Путін абсолютно ясно дав зрозуміти, що про жодні мирні переговори не може йтися доти, доки не стане зрозумілим результат виборів у Сполучених Штатах", — зазначив Павел.

Нагадаємо, у Чехії припустили можливість війни їхньої країни з Росією. Про це заявив начальник Генерального штабу армії Чехії Карела Ржеки. За його словами, будь-яка угода про ненапад не допоможе запобігти конфлікту, а лише стримає. Він наголосив на необхідності продовжувати підтримувати Україну, в яку Росія вдерлася військовим шляхом у лютому минулого року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.12.2023 09:50