Фото: Pixabay

Може вплинути на самопочуття: у Києві погіршилася якість повітря через спеку

У Києві спостерігається тимчасове погіршення якості повітря. Це, своєю чергою, може негативно впливати на самопочуття людей.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

"За даними стаціонарних пунктів спостереження УкрГМЦ за станом атмосферного повітря 23 липня 2024 року середньодобовий вміст діоксиду азоту в Києві наближається та перевищує гранично допустимі концентрації (ГДК)", — зазначили синоптики.

Так, впродовж 24-28 липня вміст діоксиду азоту в повітрі буде критичного рівня — перевищить п'ять гранично допустимих концентрацій. Це може негативно впливати на самопочуття людей.

Зміни у повітрі синоптики пов'язують із спекотною та посушливою погодою, яка "накриває" Україну протягом тривалого часу.

"Спекотна, суха та маловітряна погода сприятиме накопиченню й інших забруднюючих речовин (діоксиду сірки та формальдегіду) в приземному шарі повітря", — пояснили в "Укргідрометцентрі".

Покращення ситуації з якістю повітря очікується 29-30 липня 2024 року.

Нагадаємо, що у Києві 11 липня зафіксували одразу три температурні рекорди. Зокрема, в українській столиці максимальна температура повітря досягла +34,2°С, що на 0,5°С вище попереднього рекордного показника 1885 року. За даними метеорологів, мінімальна температура повітря у столиці не опустилася нижче 21,7°С. Попереднє рекордне значення 1938 року перевищено на 0,3°С. Також середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цієї дати й склала 28,1°С, що перевищило попередній рекордний показник 1922 року на 0,5°С, а кліматичну норму — на 7,2°С.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.07.2024 17:57