Фото: прес-служба ДБР

Можливі порушення прав ув'язнених і тортури: ДБР проводить обшуки у виправній колонії на Полтавщині, — ЗМІ

У правоохоронців з'явилась інформація про численні порушення прав ув'язнених і тортури у Божковській виправній колонії на Полтавщині. У зв'язку з цим Державне бюро розслідувань проводить там масштабні обшуки.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Як зазначає джерело, слідчі дії також проводяться в офісі Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби (ДКВС) і в керівника структури — Георгія Романова.

У чому підозрюють Романова

Крім даних про можливу організацію системи поборів і знущань в установах виконання кримінальних покарань, представники ДБР також перевіряють підстави отримання Георгієм Романовим у приватну власність майна, яке суттєво перевищує офіційні доходи посадовця. Увагу правоохоронців привернули квартири, офісні приміщення та елітні автомобілі Романова.

Як відомо, від початку повномасштабної війни в Україні мобілізація засуджених заборонялася на законодавчому рівні. Нещодавно український парламент вирішив змінити цю ситуацію, тепер ув'язнені можуть служити у лавах ЗСУ. Для цього ухвалили відповідний закон.

Нагадаємо, нещодавно заступниця міністра юстиції Олена Висоцька розповідала, що станом на 21 травня понад три тисячі засуджених подали заяви на добровільне приєднання до лав Збройних сил України в обмін на умовно-дострокове звільнення. Це стало можливим після ухвалення закону про мобілізацію в’язнів.

Своєю чергою міністр юстиції України Денис Малюська повідомив, що вийшли з в'язниць та приєдналися до Збройних сил в межах мобілізації вже понад 600 ув'язнених. При цьому відомо, що українські в'язні переважно стануть штурмовиками на фронті.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.05.2024 10:44