Фото: Telegram Дениса Шмигаля

МВФ перегляне програму розширеного фінансування: яку суму може отримати Україна

Міжнародний валютний фонд розпочав місію для п'ятого перегляду програми розширеного фінансування (EFF). Це дозволить Україні отримати 1,1 мільярда доларів уже цієї осені.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Обговорили початок роботи місії під час розмови з директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером", — йдеться у повідомленні.

Також сторони обговорили "впровадження реформ і виконання структурних маяків". Зокрема, у цьому напрямку відзначили помітний прогрес, адже Україна системно працює з партнерами для забезпечення макрофінансової стабільності.

"Зокрема, наша країна успішно реалізовує програму ЄС Ukraine Facility на суму 50 мільярда євро", — зазначив прем'єр.

Під час розмови також порушили питання конфіскації російських активів. Ці кошти повинні стати вагомим ресурсом для підтримки України.

Шмигаль подякував Каммеру та всій команді МВФ за послідовну роботу над четвертим переглядом програми, що відбувся влітку 2024 року.

"Цінуємо непохитну підтримку МВФ у важкі для нашої держави часи. Продовжуємо працювати задля спільної мети — сильної та успішної України", — підсумував український посадовець.

Варто зазначити, що Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз зростання світової економіки на 2024 рік та покращив на наступний.

Нагадаємо, 16 липня до Києва прибули представники МВФ. У ході зустрічі з українською владою було обговорено бюджет та податки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.09.2024 20:35