Фото: dumatv

МЗС відреагувало на цинічний допис ООН про святкування "дня російської мови"

У день теракту Росії на Каховській гідроелектростанції Організація Об'єднаних Націй відзначає День російської мови. У міністерстві зовнішніх справ України відреагували на цинічну поведінку ООН.

Відповідний допис у Twitter опублікував речник МЗС України Олег Ніколенко.

Відзначимо, на сам підрив Каховської ГЕС в ООН спочатку не відреагували. Натомість в організації зауважили, що мова країни-агресора є однією із шести мов організації.

ООН російьська мова
Скріншот

"Російське командування російською мовою дасть наказ підірвати Каховську дамбу. Який день в ООН для святкування російської мови! Управління РФ в ООН пише твіти про культурне розмаїття, ігноруючи найбільшу за останні десятиліття катастрофу в Європі, спричинену винятково Росією. Навіщо мовчати?", — обурився Ніколенко.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Каховська гідроелектростанція була підірвана російськими окупантами у ніч на 6 червня. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

За фактом підриву окупантами Каховської гідроелектростанції правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид. Наразі тривають слідчі дії. Також поліція відкрила справу через порушення звичаїв війни. 

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків. Секретар національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що руйнування гідроелектростанції жодним чином не вплине на звільнення України

У річку Дніпро потрапило щонайменше півтори сотні тонн машинного мастила через підрив ГЕС. Зберігається ризик подальшого витоку.

Нагадаємо, рівень води у Каховському водосховищі продовжує знижуватись і вже впав майже на 1,5 метра. Якщо рівень води опуститься нижче 12,7 метра ситуація буде критичною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.06.2023 13:53