Фото ілюстративне. Джерело: Telegraph

На 22 енергооб'єктах почали будувати третій рівень захисту: Шмигаль назвав суму, яка необхідна для цього проекту

В Україні розпочали будівництво третього рівня захисту на 22 об'єктах "Укренерго". Вартість проекту наближається до сотень мільярдів гривень. 

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на прес-конференції 10 вересня.

"Це абсолютний експеримент. Агентство з відновлення вже розпочало будівництво третього рівня захисту на 22 підстанціях "Укренерго", — заявив він.

Прем'єр підкреслив, що третій рівень захисту енергооб'єктів — коштовний проект, вартість якого наближається до сотень мільярдів гривень. Проте, як пояснив Шмигаль, "партнери станом на сьогодні не бачать доцільності продовжувати будівництво одночасно всіх об'єктів", тому поки планують завершити один-два, щоб перевірити їх доцільність. 

"Ми поки що домовляємося, щоб там, де було розпочато будівництво, провести консервацію. Залишити один-два, які близькі до завершення. Завершити їх. Подивитися, як вони будуть працювати та прийняти рішення про завершення інших рівнів захисту", — пояснив він.

Шмигаль підкреслив, що об'єкти третього рівня захисту — великі споруди, де можна розташовувати не лише підстанції, але й інші виробництва, важливі під час війни.

Нагадаємо, за словами прем'єра Дениса Шмигаля, Україна планує пройти майбутню зиму з газом власного видобутку, без залучення допомоги від інших держав. Водночас енергетична стійкість наразі залишається одним з найбільших викликів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.09.2024 15:20