Фото: Національна поліція України

На Буковині двоє дівчат побили 14-річну знайому

У селі Берегомет, що у Чернівецькій області, підлітки побили 14-річну знайому. Мотивом такого вчинку стало нібито поширення потерпілою неправдивих чуток та образ на адресу матері однієї з дівчат.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, повідомлення про інцидент надійшло до поліції ще на початку серпня від бабусі потерпілої.

"Поліцейські попередньо встановили, що напередодні, в селі Берегомет, між трьома неповнолітніми дівчатами виникла словесна суперечка, яка переросла в бійку. Під час конфлікту двоє 15-річних подруг завдали тілесних ушкоджень 14-річній буковинці", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці внесли відомості про інцидент до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліція кваліфікувала цей конфлікт, як умисне легке тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України). 

Водночас ювенальні поліцейські проводять превентивну роботу з усіма учасниками конфлікту та їхніми батьками. Так, згідно з результатами досудового розслідування, буде надано правову оцінку ролі батьків у вихованні дітей.

Нагадаємо, у липні на Житомирщині затримали мешканця Андрушівської громади, який вивіз свого 29-річного знайомого з сусіднього села до лісу у багажнику авто, бо нібито хотів його провчити за крадіжки. Також правоохоронці планують повідомити про підозру у вчинені цього злочину двом спільникам затриманого. За цей злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі терміном до п'яти років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.08.2024 06:52