Фото ілюстративне зі соцмереж

На Черкащині начальник ТЦК вручив повістки депутатам міськради: його запросили просто для знайомства (відео)

У Каневі на сесію міської ради запросили нового керівника територіального центру комплектування для знайомства з депутатським корпусом. Однак представники ТЦК вручили повістки депутатам.

Про це повідомив 18000 із посиланням на коментар міського голови Канева Ігоря Ренькаса.

"У ТЦК запросили у нас списки працівників виконавчих органів і депутатів — ми надали ці списки. Начальник місцевого ТЦК хотів, щоби ми роздали повістки депутатам. Я сказав, що не маємо таких повноважень. Секретар міської ради у телефонному режимі повідомила, щоби з’явилися депутати та взяли повістки. Прийшов один чоловік", — розповів він.

Міський голова Канева додав, що після цього новий військком особисто прийшов на сесію.

"Я запросив його, щоби він познайомився та представився. Він прийшов на сесію. Вона в нас була неспокійна. Я його представив. Його працівники роздали повістки", — зазначив Ігор Ренькас.

Скільком депутатам вручено повістки та за яким принципом їх обирали, очільник міської ради не уточнив.

Загалом у Канівській міській раді 26 депутатів. За словами міського голови, жоден з них на теперішній момент службу в Збройних силах України не проходить.

У березні цього року новим керівником районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки став Роман Богдан.

Нагадаємо, нещодавно речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін пояснив, що кинута в поштову скриньку повістка військовозобов’язаному не вважається врученою. В Україні немає такої норми стосовно такого типу вручення повісток.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.05.2024 17:07