Фото: Нацполіція

На Черкащині захопили завод вартістю понад 160 млн грн: подробиці

У Черкаській області повідомлено про підозру п’ятьом членам злочинної організації, які захопили завод вартістю 160 мільйонів гривень. 

Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

За даними правоохоронців, до злочину причетні мешканці Черкас, Кропивницького, Миколаєва й Київської області. Двоє з них входять до найближчого оточення "злодія в законі". 

Наголошується, що шляхом підроблення низки офіційних документів, залучення так званих "фунтів", ділки зробили перереєстрацію частки у статутному капіталі на одного з учасників угруповання та у незаконний спосіб змінили керівника заводу. Таким чином учасники злочинної організації незаконно заволоділи цілісним майновим комплексом підприємства вартістю понад 160 мільйонів гривень.

На підставі зібраних доказів п’ятьом фігурантам вже повідомлено про підозри: Їм інкримінують:

  • ч. 1 та 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 206-2,  ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації, вчинене у складі організованої групи);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 206 (Протидія законній господарській діяльності);
  • ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги).

"Наразі підприємство повернуто його законним власникам. Підозрюваним обрані запобіжні заходи  тримання під вартою із правом внесення застави та домашній арешт. Їм може загрожувати до 12-років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слід зазначити, що трьох їхніх спільників, справа по яких була скерована до суду раніше, визнано винними у протиправному заволодінні майном підприємства", — наголосили у поліції.

Захопили завод за 160 млн гривень

Фото: Нацполіція

Нагадаємо, правоохоронці викрили та припинили діяльність групи митників-корупціонерів у Закарпатській області. Фігуранти систематично вимагали від перевізників вантажу з Італії хабар.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.01.2024 18:52