Фото: Офіс Генпрокурора

На Закарпатті викрили групу митників, яка вимагала хабарі за ввезення вантажу з Італії

У понеділок, 22 січня, правоохоронці викрили та припинили діяльність групи митників-корупціонерів у Закарпатській області. Фігуранти систематично вимагали від перевізників вантажу з Італії хабар.

Про це повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

"Прокурори Офісу Генерального прокурора спільно зі співробітниками СБУ викрили та припинили діяльність працівників митних органів у Закарпатській області, які отримували хабарі", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, працівники відділу митного оформлення митного поста "Тиса", а також державні інспектори Управління боротьби з контрабандою та порушенням митних правил Закарпатської митниці систематично одержували від водіїв рейсових автобусів неправомірну вигоду.

"Сума з одного автобусу сягала від 800 до 1400 євро за безперешкодне ввезення вантажу, який слідує без супроводу з Італії на територію України", — йдеться у повідомленні.

Так, правоохоронці затримали п’ятьох митників під час одержання частини коштів у сумі 1100 євро. Загальна сума отриманої неправомірної вигоди становить 6550 євро.

"Проведено 13 невідкладних обшуків на території Закарпатської області, у тому числі на митному посту "Тиса". Вилучено грошові кошти, мобільні телефони та документацію", — заявили в Офісі генпрокурора.

Зазначається, що затриманим повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою. Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Нагадаємо, у грудні Державне бюро розслідувань затримало співробітника Львівської митниці на хабарі 16 тисяч доларів. Він допомагав у перевезені контрабандних товарів під виглядом гуманітарних вантажів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.01.2024 15:44