Фото: ВАКС

ВАКС закрив справу про корупційну схему на митниці на 60 млн грн

Вищий антикорупційний суд закрив справу про злочинну схему розмитнення імпортованих в Україну товарів. Вона діяла у 2016-2017 роках та завдала державі збитків на більш як 60 мільйонів гривень.

Про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Facebook.

Зазначається, що 12 жовтня цього року під час підготовчого розгляду, яке тривало понад рік, колегія суддів ВАКС ухвалила рішення про закриття справи щодо корупції на митниці стосовно шістьох осіб, корупційні діяння яких у 2016-2017 роках під час розмитнення товарів, імпортованих в Україну, завдали державі збитків на суму понад 60 мільйонів гривень.

"Справа закрита на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу — закінчення строку досудового розслідування після оголошення особі підозри. Вказане стало можливим внаслідок внесених до КПК України змін у жовтні 2017 року. Прокурор САП не погоджується з таким рішення суду та оскаржить його в суді апеляційної інстанції", — зазначили в прокуратурі.

Як йдеться у повідомленні, справа була скерована до суду в серпні 2022 року. Підозрюваними в ній проходили, зокрема, виконувач обов'язків керівника однієї з регіональних митниць Державної фіскальної служби, колишній директор департаменту адміністрування митних платежів ДФС і троє підприємців.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд закрив справу "Роттердам+". Таке рішення оголосили нібито через закінчення строку досудового розслідування. Зазначається, що 9 жовтня під час підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС ухвалила рішення про закриття справи "Роттердам+" з підстав закінчення строку досудового розслідування, після повідомлення особі про підозру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.10.2023 23:38