Фото: ДБР

Оформляв товар під виглядом "гуманітарки": львівського митника затримали на хабарі $16 тисяч

Державне бюро розслідувань затримало співробітника Львівської митниці на хабарі 16 тисяч доларів. Він допомагав у перевезені контрабандних товарів під виглядом гуманітарних вантажів.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

"Працівники ДБР затримали співробітника Львівської митниці за систематичне отримання хабарів. Він вимагав від комерсантів гроші за організацію "пришвидшеної" процедури оформлення вантажів — під виглядом гуманітарної допомоги", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у травні 2023 року він повідомив представнику комерційної структури про можливість сприяння у швидкому оформленні товарів під виглядом "гуманітарки" без сплати обов'язкових митних платежів.

"Розмір неправомірної винагороди митник визначав у "плаваючих" відсотках від загальної вартості вантажу", — заявили в ДБР.

Проте комерсант не погодився на пропозицію злочинця та звернувся до ДБР із відповідною заявою. Слідчі задокументували декілька зустрічей у ході яких посадовець розповідав бізнесмену про механізм ухилення від сплати митних платежів.

У серпні поточного року посадовець також одержав 22 тисячі доларів США за безперешкодний пропуск товарів під виглядом гуманітарної допомоги на територію України без сплати обов’язкових митних платежів. За це він отримав 14% від реальної вартості вантажу.

"Працівники ДБР затримали зловмисника після отримання чергового хабаря в сумі 16,3 тисячі доларів США. Йому повідомлено про підозру. Наразі тривають невідкладні слідчі дії та вживаються заходи для встановлення інших можливих співучасників оборудки", — додали в прес-службі.

Нагадаємо, 29 листопада депутата Миргородської міської ради викрили на отриманні хабаряПосадовець за 66,7 тисячі доларів обіцяв допомогти фермерові продовжити оренду землі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.12.2023 15:38