Фото: НАБУ

Обіцяв фермерові продовжити оренду за $67 тисяч: депутата Миргородської міськради викрили на хабарі

У середу, 29 листопада, депутата Миргородської міської ради викрили на отриманні хабаря. Посадовець за 66,7 тисячі доларів обіцяв допомогти фермерові продовжити оренду землі.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"НАБУ і САП спільно з СБУ викрили депутата Миргородської міськради, члена земельної комісії, на одержанні неправомірної вигоди у сумі 66,7 тисячі доларів США від місцевого фермера", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за цю суму він обіцяв "допомогти" із продовженням строку оренди земельних ділянок, які фермер вже обробляв, та отриманням в оренду нових. Депутат мав особисто проголосувати за прийняття цього рішення на земельній комісії та сесії міської ради. Також посадовець мав забезпечити достатню кількість голосів для прийняття цього рішення.

"Депутата викрили на "гарячому" у момент передачі грошових коштів та затримали згідно зі статтею 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу", — додали в НАБУ.

Фото: НАБУ

Фото: НАБУ

Нагадаємо, 27 листопада працівники ДБР повідомили про підозру адвокатесі з Житомирщини, яка обіцяла фігуранту кримінального провадження за гроші "розв'язати питання" з правоохоронцями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.11.2023 20:29